Donald Tramp / - SHUTTERSTOCK
16/06/2024 u 20:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tramp osudio američku podršku Ukrajini: Zelenski je najveći trgovac svih vremena, to ću „riješiti“

Bivši američki predsjednik Donald Tramp osudio je razmjere američke podrške Ukrajini i rekao da će, ako bude ponovo izabran u novembru, odmah "to riješiti“.

Na predizbornom skupu u Detroitu Tramp je kritikovao ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, nazvavši ga „najvećim trgovcem svih vremena“ zbog nastojanja da obezbijedi što veću podršku SAD u svojim nastojanjima da odbrani Ukrajinu od Rusije.

- Prije četiri dana je otišao sa 60 milijardi dolara, vratio se kući i poručio da mu treba još 60 milijardi. To nema kraja i to ću riješiti kao izabrani predsjednik i prije nego što uđem u Bijelu kuću- rekao je Tramp, prenosi Politiko.

Zapadni saveznici Ukrajine rade na obezbjeđivanju dugoročne pomoći Kijevu zbog straha da bi Trampov reizbor mogao da umanji američku podršku. Bajdenova administracija je prošle nedjelje produžila dugoročne bezbjednosne garancije Ukrajini, nakon što je Kongres u aprilu odobrio više od 60 milijardi dolara pomoći Ukrajini.

Članice NATO su prošle nedjelje usvojile plan da taj vojni savez preuzme od SAD liderstvo u koordinaciji vojne pomoći Ukrajini.

Crna Gora podržala deklaraciju Samita za mir u Ukrajini

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jul 2024 10:41