Donald Tramp / - FACEBOOK
12/05/2023 u 06:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tramp podnio žalbu na presudu za seksualno zlostavljanje

Donald Tramp je 1990-ih seksualno zlostavljao novinarku I. Džin Kerol, a zatim je oklevetao tako što je žigosao kao lažova, navedeno je u odluci sudske porote

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp potvrdio je da je podnio žalbu na odluku porote saveznog suda na Menhetnu koja ga je u utorak proglasila odgovornim za seksualno zlostavljanje i klevetanje novinarke i kolumnistkinje časopisa EL I. Džin Kerol i dosudio joj odštetu od pet miliona dolara.

Donald Tramp je 1990-ih seksualno zlostavljao novinarku I. Džin Kerol, a zatim je oklevetao tako što je žigosao kao lažova, navedeno je u odluci sudske porote, prenose mediji, uz ocjenu da je tako nanijet udarac Trampovoj kampanji za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke.

Tokom građanskog sudskog procesa Kerolova (79) je posvjedočila da je Tramp (76) silovao u robnoj kući “Bergdorf Goodman“ na Menhetnu 1995. ili 1996. godine, a zatim i nanio štetu njenoj reputaciju tako što je objavio svoju verziju tih seksualnih prestupa koja je, prema njenim riječima, „potpuna prevara i laž“.

Međutim, porota je ustanovila da Tramp nije silovao Kerolovu, već da ju je seksualno zlostavljao.

Devetočlana porota saveznog suda na Menhetnu, odlučila je nakon rasprave koja je trajala nešto manje od tri sata, da odredi novčanu kaznu u iznosu od oko pet miliona dolara za kompenzaciju i nanijetu štetu Kerolovoj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 07:57