Доналд Трамп / - РТС
27/06/2021 u 12:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трамп: Покушавам да спасим америчку демократију

Трамп је на митингу критиковао администрацију Џозефа Бајдена, али и републиканце који су му окренули леђа пред крај мандата

Бивши предсједник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп одржао је у суботу митинг у Охају - први велики политички скуп откако је неславно напустио Бијелу кућу.

– Покушавам да спасим америчку демократију – рекао је Трамп окупљеним присталицама.

Доналд Трамп се вратио на велику политичку сцену уочи избора на половини предсједничког мандата (мидтерм избора) на којима ће Американци 8. новембра следеће године бирати свих 435 чланова Представничког дома Конгреса и 34 од укупно 100 сенатора, преноси РТС.

На скупу у граду Велингтону, на око 65 километара од Кливленда, пред више хиљада својих присталица, Трамп је критиковао администрацију Џозефа Бајдена, али и републиканце који су му окренули леђа пред крај мандата.

Није поштедјео ни свог бившег сарадника, потпредсједника САД Мајка Пенса, за којег тврди да је могао да заустави Конгрес у потврди Бајденове побједе 6. јануара.

Поменуо је и лидера сенатске мањине Мича Меконела, који га је оптужио да је морално одговоран за упад његових присталица на Капитол хил.

"Бајден уништава нацију пред нашим очима"

Трамп је оштро критиковао имиграциону политику Џоа Бајдена, указујући на све већи број имиграната који улазе у САД преко јужне границе.

Имате милионе људи који долазе у нашу земљу. Немамо појма ко су и одакле су. Бајден ради све супротно од нас – уништава нашу нацију пред нашим очима – рекао је Трамп.

Самоувјерено је прогнозирао да ће се предстојећи избори завршити великом републиканском већином у оба дома Конгреса.

– Вратићемо Представнички дом, вратићемо Сенат и вратићемо Америку, и то ускоро. Немамо избора – поручио је Трамп.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:10