Доналд Трамп / - SHUTTERSTOCK
28/05/2022 u 22:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трамп: Приоритет треба да буде безбједност школа у САД, а не слање милијарди у Украјину

Прије него што одлучимо да изградимо остатак свијета, морали бисмо да осигурамо безбједне школе за нашу дјецу, поручио је Трамп и добио снажан аплауз

Бивши предсједник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп позвао је америчке конгресмене да им приоритет буде безбједност школа, а не слање милијарди долара у Украјину.

Говорећи на скупу Националног удружења власника ватреног оружја у Хјустону, Трамп је поставио питање како је могуће да Сједињене Државе имају 40 милијарди долара за Украјину, али немају новца да осигурају безбједост ђака у школама, пренио је ББЦ.

Прије него што одлучимо да изградимо остатак свијета, морали бисмо да осигурамо безбједне школе за нашу дјецу, поручио је Трамп и добио снажан аплауз.

Трамп је обраћање почео читањем имена 19 ученика и двоје наставника, који су прије неколико дана убијени у основној школи у Јувалдеу, са снимљеним звуком звона послије сваког имена.

Након тога је напао политичаре који су рекли да масакр у Јувалдеу треба да подстакне акцију за ограничавање приступа оружју.

- Прије него што је сунце изашло тог ужасног дана трагедије, били смо свједоци познате параде циничних политичара који су настојали да искористе сузе уплаканих породица за повећање сопствене моћи и одузимање наших уставних права, казао је Трамп.

Он је одбацио бројне позиве, који су се чули претходних дана, да се уведе много строжа контрола приликом куповине оружја, уз образложење да „пристојним Американцима мора да се омогући да носе ватрено оружје, како би се одбранили од зла“.

У говору који је трајао око 50 минута, Трамп је, као и остали говорници на том скупу, ударио на многе који траже да се ограничи приступ ватреном оружју, а заложио се за наоружавање америчких наставника, што би, како је навео, требало да буде део ширих безбједносних планова.

Вријеме је да се коначно омогући високо обученим наставницима да безбједно и дискретно носе оружје у школи. Нека то ураде. Било би много боље и много ефикасније, чак и са становишта трошкова, рекао је Трамп.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 20:33