Donald Tramp / - SCREENSHOT TWITTER
08/01/2024 u 20:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tramp traži odbacivanje optužnice u Džordžiji, tvrdi da ima predsjednički imunitet

Optužnica koju su podigli tužioci u Džordžiji, iznijeta na skoro 100 stranica, tereti Trampa i njegove saradnike za krivična djela koja uključuju falsifikovanje i iznuđivanje, sa ciljem da promijene rezultate predsjedničkih izbora na kojima je Džozef Bajden pobijedio

Bivši američki predsjednik Donald Tramp traži da se odbaci optužnica koja je podignuta protiv njega u saveznoj državi Džordžiji zbog navodnog pokušaja da promijeni rezultate izbora 2020. godine, pozivajući se na to da je zaštićen od krivičnog gonjenja zbog predsjedničkog imuniteta.

- Optužnica u ovom slučaju tereti predsjednika Trampa za djela koja se tiču njegovih zvaničnih odgovornosti kao predsjednika. Optužnica ne može da bude podignuta zbog predsjedničkog imuniteta i treba je odbaciti - navodi se u podnesku Trampovih advokata, prenosi CNN.

Dodaje se da je optužnica protiv Trampa neustavna jer, kako se navodi, predsjednici ne mogu da budu krivično gonjeni, osim ako ih američki Senat ne opozove ili ne osudi.

Optužnica koju su podigli tužioci u Džordžiji, iznijeta na skoro 100 stranica, tereti Trampa i njegove saradnike za krivična djela koja uključuju falsifikovanje i iznuđivanje, sa ciljem da promijene rezultate predsjedničkih izbora na kojima je Džozef Bajden pobijedio.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 12:51