Доналд Трамп / - РТС
16/11/2021 u 15:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трамп тврди да је он послао Ричарда Гренела на Косово

Гренел је током недавног обиласка административног прелаза Мердаре, између Косова и Србије, на свом Твитер налогу написао како је он резутат Вашингтонског споразума и политике Доналда Трампа

На питање шта је бивши изасланик САД-а за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел радио недавно на административном прелазу Мердаре стигао је и одговор, пише Nova S.

Дао га је бивши предсједник САД-а Доналд Трамп. Како је рекао, Гренел је тамо отишао по његовом налогу.

Према писању британског Индпендента, Доналд Трамп је у саопштењу објављеном 11. новембра навео да је Ричард Гренел на Косову као негов изасланик. Тамо је, како је Трамп навео, да помогне у смиривању тензија између Србије и Косова. Оваква изјава Трампа је у страним медијима дочекана с подсмјехом, тим прије што су и он и Гренел бивши, те стога немају никакав утицај на спољну политику САД.

Подсјетимо, Ричард Гренел је током недавног обиласка административног прелаза Мердаре, између Косова и Србије, на свом Тwitter налогу написао како је он резутат Вашингтонског споразума и политике Доналда Трампа.

На то је демантијем реаговала посланица Европског парламента Виола фон Крамон-Таубадел, након чега су њих двоје ушли у жесток сукоб на Тwиттеру, гдје је Гренел имао посљедњу ријеч.

-Било би лијепо када би то било истинито- реаговала је Фон Крамон на објаву Ричарда Гренела гдје он наводи да је Трамп овај прелаз ставио у функцију као дио споразума о економској нормализацији који је потписан у Вашингтону.

Прелаз Мердаре је изграђен помоћу шест милиона еура, односно новца пореских обавезника Европске уније, одговорила је на друштвеним мрежама Фон Крамон. Гренел је послије краћег времена и сам одговорио:

"Да, заиста сте га ви изградили. Али нијесте били у стању да га отворите. Све док га Доналд Трамп није отворио. Нисте успјели да натерате двије стране да вас саслушају“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 11:44