Donald Tramp / - EPA
27/02/2024 u 09:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Trampovom sinu stigao "koverat sa bijelim prahom"

Tramp mlađi je u svojoj kancelariji na Floridi otvorio pismo, a ubrzo su reagovali pripadnici specijalnih službi koji su nosili zaštitna odijela

Ekipe za hitne slučajeve reagovale su nakon što je koverat sa neidentifikovanim bijelim prahom poslat u kuću Donalda Trampa Mlađeg, najstarijeg sina bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa.

Izvor upoznat sa slučajem rekao je da su rezultati ispitivanja supstance nejasni, ali da zvaničnici ne vjeruju da je smrtonosna, prenosi ABC njuz.

Tramp mlađi je u svojoj kancelariji na Floridi otvorio pismo, a ubrzo su reagovali pripadnici specijalnih službi koji su nosili zaštitna odijela.

Policija je saopštila da istragu vodi kancelarija šerifa Palm Biča, u saradnji sa američkom tajnom službom, ali nije iznijela više detalja.

Tramp mlađi često vodi poslove očeve kampanje, a ovo je drugi put da mu je poslat bijeli prah.

Godine 2018. njegova tadašnja supruga Vanesa odvedena je u bolnicu u Njujorku nakon što je otvorila koverat adresiran na svog supruga, u kojem je bio neidentifikovan bijeli prah, prenosi Tanjug.

Policija je kasnije saopštila da supstanca nije opasna.

U martu 2016. godine policijski detektivi i agenti FBI-a istražili su prijeteće pismo upućeno stanu brata Donalda Trampa, Erika, na Menhetnu, koje je takođe sadržalo bijeli prah za koji se ispostavilo da je bezopasan.

Koverte sa belim prahom su takođe dva puta stigle 2016. godine u Trampovu kulu, koja je služila kao Trampov predizborni štab.

Strah od koverata sa bijelim prahom datira iz 2001. godine, kada su pisma koja sadrže smrtonosni antraks poslata u kancelarije dvojice američkih senatora i kada je od posljedica te infekcije umrlo pet ljudi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:14