/ - ФОТО: UNSPLASH
24/12/2021 u 19:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Три велике авио компаниjе отказале десетине летова због болести чланова посаде

Америчке авио компаниjе Делта airlines и Jунаjтед airlines саопштиле су да су морале да откажу десетине летова на Бадње вече због недовољног броjа особља

Наjмање три велике авио компаниjе приjавиле су да су отказале десетине летова у вријеме празничне сезоне због болести броjних чланова посаде, претежно услед инфекциjе омикрон соjем корона вируса, преноси Нова С.

Њемачка Lufthansa саопштила jе данас да jе отказала 12 прекоокеанских летова током божићних празника због „масовног раста“ броjа болесних пилота.

Lufthanzini летови за Хjустон, Бостон и Вашингтон отказани су упркос ангажовању великог броjа додатног особља за таj период.

Америчке авио компаниjе Делта airlines и Jунаjтед airlines саопштиле су да су морале да откажу десетине летова на Бадње вече због недовољног броjа особља, услед заразе омикрон соjем.

Компаниjа Jунаjтед airlines саопштила jе да отказуjе више од 100 летова и да ради на преусмјеравању што већег броjа путника на друге летове.

Фирма Делта airlines навела jе да jе данас отказала око 90 летова због могућег невремена и утицаjа омикрон соjа.

Неке државе, међу коjима су Шпаниjа и Велика Британиjа, смањиле су дужину траjања обавезне изолациjе због коронавируса, како би се запослени што пре вратили на посао.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 00:33