Илустрација / - Фото принтскрин YOUTUBE твзвезда.ру
24/05/2022 u 06:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Троје погинулих у паду извиђачког дрона у Јемену

Портпарол Хута Мохамед Абдесалам написао је на Твитеру да је слање шпијунског дрона у Сану „непријатељски чин који потврђује недостатак поштовања коалиције према успостављеном примирју

Три особе су погинуле, а још три су повријеђене у Сани након што је дрон арапске коалиције предвођен Саудијском Арабијом оборио владајући покрет Ансар Алах (Хути) у сјеверном Јемену, извијестио је ТВ канал Ал-Масирах који контролишу Хути, позивајући се на владино министарство здравља.

„Три особе су погинуле, још три су повријеђене на мјесту пада извиђачког дрона непријатељске коалиције у престоници Сани“, саопштило је Министарство здравља.

Портпарол Хута Мохамед Абдесалам написао је на Твитеру да је слање шпијунског дрона у Сану „непријатељски чин који потврђује недостатак поштовања коалиције према успостављеном примирју“.

Како је за РИА Новости рекао извор у властима јеменске престонице, „фрагменти обореног дрона пали су испред тржног центра на југу престонице Сане, што је довело до жртава међу пјешацима и оштећења неких аутомобила".

Раније је представник оружаних снага Хути Јахја ал Сарија рекао да су ракетом земља-ваздух успјели да оборе дрон кинеске производње који припада коалицији. Од почетка примирја у априлу између Хута и владиних снага, постао је трећи дрон за који су Хути тврдили да су га уништили.

УН су почетком априла саопштиле да су стране у дугогодишњем сукобу у Јемену пристале на двомјесечно примирје са могућношћу продужења. Њихов споразум предвиђа прекид свих непријатељстава, обнављање ваздушног саобраћаја на аеродрому Сана и снабдијевање горивом луке Ходејда под контролом Хута.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:34