/ - PHOTO BY MEG JERRARD ON UNSPLASH
01/07/2022 u 13:27 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Turska odlučila: Blokiran pristup internet stranama VOA i DW

Međunarodna organizacija Reporteri bez granica u svom Svjetskom indeksu slobode medija rangira Tursku na 149. od 180 mjesta

Tursko regulatorno tijelo za elektronske medije zabranilo je pristup internet stranama američkog državnog medija Glas Amerike (VoA) i njemačkog državnog medija Dojče vele (DW) na turskom jeziku, javljaju agencije prenose mediji.

Regulatorna agencija je time sprovela jučerašnju presudu suda u Ankari o ograničenju pristupa internet stranama dva medija.

-Mediji sa dozvolom za rad u Turskoj moraju da brišu onlajn sadržaj koji Vrhovni savjet za radio i televiziju (RTÜK) smatra neprikladnim. To je prosto neprihvatljivo za nezavisnog emitera. DW će preduzeti pravne korake protiv sadašnje blokade- saopštio je generalni direktor DW Peter Limburg.

Član RTÜK iz opozicione Republikanske narodne partije Ilhan Tašči izjavio je da se protivio odluci o blokadi.

-Eto slobode medija i napredne demokratije- objavio je Tašči na Tviteru.

Sindikat novinara Turske nazvao je odluku RTÜK cenzurom, i da savjet treba da odustane od „zabrane svega što mu se ne sviđa“.

Međunarodna organizacija Reporteri bez granica u svom Svjetskom indeksu slobode medija rangira Tursku na 149. od 180 mjesta.

Organizacija navodi da se u Turskoj „koriste svi mogući načini da se ometa kritika“, uključujući oduzimanje novinarskih propusnica, cenzura na internetu, tužbe i hapšenja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 13:47