Један од хотела у Турској / - РИА Новости
01/06/2022 u 07:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Турска отказује ПЦР тестове за улазак у земљу, и Кипар укида ограничења за туристе

Кипар ће од 1. јуна укинути санитарна ограничења за туристе због корона вируса - путници који стигну на острво неће морати да покажу потврду о вакцинацији или негативан резултат теста на корона вирус

Турска отказује ПЦР тестове за улазак у земљу преко свих граничних прелаза од 1. јуна, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова земље.

„Процјењујући тренутну ситуацију у вези са пандемијом корона вируса, од 1. јуна за улазак у земљу преко свих граничних прелаза није потребан извјештај о ПЦР тесту са негативним резултатом до 72 сата прије уласка или обављен негативан брзи антиген тест у року од највише 48 сати од тренутка уласка.

Кипар ће од 1. јуна укинути санитарна ограничења за туристе због корона вируса - путници који стигну на острво неће морати да покажу потврду о вакцинацији или негативан резултат теста на корона вирус.

Ова ограничења предвиђена су Акционим планом за обезбјеђивање несметаног рада летова и рада кипарских аеродрома и лука, који је ступио на снагу 22. фебруара 2022. године. Његов циљ је био организовање ваздушног саобраћаја током пандемије, а посебно је предвидио категоризацију земаља на основу епидемиолошког ризика, процедуру тестирања путника у ваздушном саобраћају на корона вирус. План се односио на рад аеродрома Ларнака и Пафос, као и морских лука у земљи.

Савјет министара узео је у обзир побољшање епидемиолошке слике како на Кипру тако и у свијету и одобрио укидање ограничења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:11