Реџеп Тајип Ердоган / - NENAD MANDIC
21/10/2021 u 20:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Турска ухапсила 15 агената Мосада

Како jе наведено, осумњичени су ухапшени прије двије недеље, а Мосаду су достављали информациjе о турским грађанима и страним студентима коjи тамо студираjу да би после евентуално радили у воjноj индустриjи

Турска jе ухапсила 15 особа осумњичених да су радили за израелску обавјештаjну службу Мосад на турскоj териториjи, jавио jе данас лист „Сабах”.

Како jе наведено, осумњичени су ухапшени прије двије недеље, а Мосаду су достављали информациjе о турским грађанима и страним студентима коjи тамо студираjу да би после евентуално радили у воjноj индустриjи.

Израелски медиjи преносе да jе провладин дневник такође обjавио да jе хапшење осумњичених, коjи су сви Арапи, извела турска Национална обавјештаjна организациjа (МИТ) после годину дана контраобавјештаjног рада.

Осумњичени су праћени годину дана и показало се да су се за то вријеме бавили шпиjунажом фокусираном на Палестинце у Турскоj.

Шпиjунаска мрежа jе дијелила информациjе до коjих jе дошла са Мосадом за десетине хиљада долара и еура, пише турски лист.

Очекуjе се подизање оптужнице против осумњичених коjи су наводно били подијељени у пет група од по три члана, а дјеловали су у четири турске провинциjе и сви су ухапшени 7.октобра.

Односи Анкаре с Израелом су напети у протеклим годинама и предсједник Турске Реџеп Таjип Ердоган стално покушава да се представи као бранилац Палестинаца у региону и оштро jе критиковао Израел током оружаних сукоба, подсјећаjу израелски медиjи.

Исламски екстремистички Хамас коjи влада поjасом Газе има командно сједиште у Турскоj.

Ипак, у у jулу jе Ердоган позвао новог предсједника Израела Исака Херцога када jе ступио на дужност да му честита.

Ердоган и Херцог дискутовали су о могућностима за сарадњу у области енергиjе, туризма и технологиjе и ширењу економских веза двије землjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:13