Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan / - TWITTER
17/08/2023 u 23:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Turska upozorila Rusiju poslije pucanja na turski teretni brod

Sagovornici u Rusiji su upozoreni kako se više ne bi događale ovakve inicijative koje mogu da pojačaju napetost na Crnom moru - objavila je Ankara

Turska je uputila upozorenje Rusiji nakon hitaca upozorenja ispaljenih u nedjelju na teretni brod turske kompanije koji je išao u luku Izmail, na jugu Ukrajine, saopštio je kabinet turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

- Sagovornici u Rusiji su upozoreni kako se više ne bi događale ovakve inicijative koje mogu da pojačaju napetost na Crnom moru - objavila je Ankara.

Time je turska vlada prekinula ćutanje u vezi s brodom koji je u vlasništvu turske kompanije, iako je plovio pod zastavom Palaosa.

- Kako bismo prisilili brod da se zaustavi, s ruskog ratnog broda ispaljeni su hici upozorenja iz lakog automatskog oružja - saopštilo je u nedjelju rusko ministarstvo odbrane.

Prema riječima Moskve, kapetan broda Sukru Okan nije poslušao naredbu da se zaustavi radi „provjere tereta“.

Rusi su potom podigli vojni helikopter s vojnicima radi pregleda broda, kojem je dopušteno da nastavi put prema ukrajinskoj luci, dodao je isti izvor.

Vlada turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana do četvrtka je ćutala o incidentu, što je podstaklo oštru kritiku od strane opozicije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 04:08