Роман Абрамович / - Принт
22/03/2022 u 11:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Турска уточиште за луксузне јахте Абрамовича

Прво је луксузна јахта „Соларис“ дуга 140 метара која плови под заставом Бермуда, снимљена јуче у турском туристичком граду Бодруму, недељу дана пошто је виђена у луци у Црној Гори

Још једна јахта руског милијардера Романа Абрамовича пристала је на југоистоку Турске, земље која не примјењује западне санкције уведенем руским олигарсима после инвазије Украјине, јавили су данас турски медији, преноси N1.

Прво је луксузна јахта „Соларис“ дуга 140 метара која плови под заставом Бермуда, снимљена јуче у турском туристичком граду Бодруму, недељу дана пошто је виђена у луци у Црној Гори.

Луксузни брод „Еклипса“ дуг 163 метара под заставом Бермуда јутрос је пристао у луку Мармарис, јављају турски медији позивајући се на портале који прате поморски саобраћај.

Представљена као друга најдужа јахта на свијету „Еклипса“ је и друга јахта Амрамовича, власника енглеског фудбалског клуба Челси, која се укотвила у Турској.

Група Украјинаца приближила се на гуменом чамцу јахти да протестује због доласка "Солариса" у турско љетоваллиште, преносе турски медији.

Западне земље на челу са САД и Европском унијом, увеле су санкције без преседана Русији после њене инвазије Украјине, и ставиле на списак олигархе, међу којима и Абрамович, и блиске сараднике руског предсједника Владимира Путина.

Турска, чланица НАТО која има блиске односе и са Русијом и Украјином, није се придружила санкцијама уводеним Москви.

Више земаља запленило је јахте које припадају богатим Русима, а амерички предсједник Џо Бајден је поручио да ће савезници доћи да одузму "њихову нелегално стечену имовину".

ЕУ је прошле недеље увела нову серију санкција Русији у које је измђу осталих укључен и Абрамович, власник британског фудбалског клуба Челси.

Олигарх такође је у Великој Британији погођен замрзавањем имовине и забраном путовања.

Турска је означила инвазију Украјине "неприхватљивом" и поставила се као посредник у настојањима за окончање рата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 15:29