FOTO: EMSC / -FOTO: EMSC
07/02/2023 u 11:10 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tursku od juče pogodilo više od 450 potresa: 31 bio jači od 5 stepeni po Rihteru

Potresi su za sobom ostavili na hiljade onih koji su ostali bez krova nad glavom jer su sravnjeni sa zemljom čitavi stambeni blokovi

Broj poginulih u dva razorna potresa koja su jučr pogodila južni dio Turske i sjeverozapadnu Siriju porastao je na više od 5000, a ma hiljade je povrijeđenih, prenosi Index.hr.

(UŽIVO) TURSKA I SIRIJA POD RUŠEVINAMA: Više od 5.000 stradalih, zemljotres zarobio stotine porodica

Potresi su za sobom ostavili na hiljade  onih koji su ostali bez krova nad glavom jer su sravnjeni sa zemljom čitavi stambeni blokovi.

I dalje traje ogromna akcija spašavanja. Hladno vrijeme ometa spasioce u potrazi za preživjelima. Tokom jutra su Tursku pogodila dva nova jaka potresa - prvi je bio magnitude 5.6 po Rihteru, a drugi koji se dogodio oko 8.50 sati 5.7 po Rihteru.

(VIDEO) UZNEMIRUJUĆI SNIMAK IZ TURSKE: Dok spasioci tragaju za preživjelima, oko njih se ruše zgrade

Prvi potres magnitude 7.8 dogodio se u noći po hladnom vremenu u pokrajini Kahramanmarasu na jugoistoku, oko 60 kilometara zračne linije od sirijske granice. 

(VIDEO) Snimci iz vazduha: Turski i sirijski gradovi sravnjeni sa zemljom

Zatim je registrovano na desetine slabijih potresa, a prijepodne, takođe na jugoistoku Turske, dogodio se još jedan, magnitude 7.5.

Prema podacima EMSC-a tokom jučerašnjeg dana i jutros na području Turske i Sirije je zabilježeno više od 450 zemljotresa. 31 je bio magnitude veće od 5 po Rihteru, a 183 su bila jača od 4 po Rihteru. Pet je imalo magnitudu 6 ili veću po Richteru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:08