Корона вирус, илустрација / - UNSPLASH
09/11/2021 u 16:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Британији обавезна вакцинациjа за све здравствене раднике

Британски министар здравља jе истакао да ће постоjати изузећа од обавезне вакцинациjе за лица коjа не могу да се вакцинишу из медицинских разлога, као и за оне коjи немаjу контакт лицем у лице са пациjентима

Здравствени радници у Енглескоj мораће да се вакцинишу против ковида-19 до 1. априла, изjавио jе министар здравља Саџид Џавид.

Вакцине су тако постале обавезан услов за запошљавање за оне на првоj линиjи Националне здравствене службе НХС, а тим потезом Енглеска слиједи Француску, Италиjу и неке америчке државе у обавезивању здравствених радника да се вакцинишу, јављају регионални медији.

- Сви они коjи раде у НХС-у и социjалноj заштити мораће да буду вакцинисани. Морамо да избјегнемо штету коjа се може спријечити и заштитити пациjенте, колеге и, наравно, сам НХС - рекао jе Џавид парламенту.

Он jе наjавио да примјена овог прописа почиње 1. априла.

Џавид jе истакао да ће постоjати изузећа од обавезне вакцинациjе за лица коjа не могу да се вакцинишу из медицинских разлога, као и за оне коjи немаjу контакт лицем у лице са пациjентима.

Оваj потез услиједио jе након сличне одлуке да вакцине против ковида 19 постану обавезне за раднике у старачким домовима, коjа ступа на снагу у четвртак, 11. новембра.

Џавид jе навео да су се током консултациjа за здравствене раднике разматрале и обавезне вакцине против грипа. Он jе, међутим, нагласио да у овоj фази неће уводити услове за вакцинациjу против грипа, али jе додао да jе та опциjа отворена.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 16:21