БРОДОЛОМ, ИЛУСТРАЦИЈА / - ФОТО: UNSPLASH
16/04/2022 u 16:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У бродолому код Либије страдало шест особа, 29 несталих

Јучерашња трагедија је последња у низу која је задесила мигранте који из Сјеверне Африке крећу ка Европи, у потрази за бољим животом

Најмање шесторо људи погинуло је након што је код обале Либије потонуо мигрантски чамац са укупно 35 људи, а 29 њих се воде као нестали или се претпоставља да су мртви, саопштила је данас Међународна агенција УН за избјеглице (ИОМ).

У саопштењу се наводи да се бродолом догодио недалеко од Сабрате, у западном дијелу Либије, те да је тај град важна полазна тачка углавном за афричке мигранте који крећу на опасно путовање преко Средоземног мора.

Организација истиче да су до сада извучена тијела шесторо људи и да још није јасно шта је изазвало потонуће дрвеног чамца, јавио је АП, преносе регионални медији.

Јучерашња трагедија је последња у низу која је задесила мигранте који из Сјеверне Африке крећу ка Европи, у потрази за бољим животом. Само у протеклих седам дана, 53 мигранта су проглашена мртвим или несталим, док се раније овог мјесеца у Средоземном мору утопило више од 90 људи, само неколико дана након што су кренули из Либије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:24