/ - Zastava Bugarske
19/11/2022 u 13:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Bugarskoj osumnjičeno pet osoba zbog povezanosti s bombaškim napadom u Istanbulu

Turske vlasti su za bombaški napad u Istanbulu 13. novembra u kome je stradalo šest osoba a 81 je povrijeđena okrivile sirijski ogranak Radničke partije Kurdistana (PKK)

U Bugarskoj su podignute optužnice protiv pet osoba umiješanih u smrtonosni napad 13. novembra u Istanbulu, koji su turske vlasti pripisale borcima kurdske partije PKK i njihovim saveznicima u Siriji, saopštilo je danas tužilaštvo u Sofiji.

- Pet ljudi optuženo je zbog pomaganja" jednom od osumnjičenih počinilaca napada da pobjegne - rekla je za Frans pres Sijka Mileva, portparolka glavnog tužioca Sofije.

Njihova uloga je bila "logistička", rekla je ona i dodala da je tužilaštvo zatražilo pritvor za njih četvoro.

Prema lokalnim televizijijama, tri osobe su porijeklom iz Moldavije a jedna iz arapske zemlje, ali nije navedeno koje.

Turske vlasti su za bombaški napad u Istanbulu 13. novembra u kome je stradalo šest osoba a 81 je povrijeđena okrivile sirijski ogranak Radničke partije Kurdistana (PKK). Međutim, PKK je negirala umiješanost u ovaj napad.

Sud u Turskoj juče je odredio pritvor do početka suđenja za 17 osumnjičenih za organizaciju tog bombaškog napada. Među njima je i jedna 23-godišnja žena optužena da je postavila bombu na klupi u centru Istanbula.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:13