FOTO: PREPOROD.INFO
07/07/2021 u 16:05 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Чикагу постављен билборд: "Never Forget Srebrenica Genocide"

Како је објавио "Препород.инфо", на овај начин стотине хиљада возача који са западне стране улазе у град Чикаго, непосредно поред свјетски познатог аеродрома, моћи ће видјети поруку

Поводом обиљежавања 26. годишњице геноцида у Сребреници, Босански едукативни и културни центар Америке (БЕЦЦА) са сједиштем у Чикагу поставио је велики билборд с натписом "Never Forget Srebrenica Genocide - 8372 Reasons Not To Forget Јuly 11, 1995", односно "Никада не заборави Геноцид у Сребреници - 8372 разлога да не заборавиш 11. јули 1995".

Како је објавио "Препород.инфо", на овај начин стотине хиљада возача који са западне стране улазе у град Чикаго, непосредно поред свјетски познатог аеродрома O'Hare, моћи ће видјети поруку о геноциду у Сребреници.

- Потрудили смо се да Чикаго ове године буде у знаку Сребренице - поручили су из организационог одбора, те захвалили Сједињеним Америчким Државама на континуираној подршци коју дају Босни и Херцеговини.

Из БЕЦЦА подсјећају да је Резолуцијом 310 Заступнички дом Конгреса САД 2017. године једногласно је усвојио Резолуцију о Сребреници, којом се злочин из јула 1995. године дефинира као геноцид.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:07