Pexels, ilustracija, korona virus / - PEXELS, ILUSTRACIJA
09/09/2021 u 07:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Данској укидаjу мjере, затвараjу пунктове за брзо тестирање

То се нарочито односи на податак да jе у држави вакцинисано око 95 одсто наjугрожениjих особа, попут становника домова за стариjе и особа стариjих од 60 година

Док jедан дио европских држава и даље брине због коронавируса и "четвртог таласа" заразе, у Данскоj jе епидемиjа ствар прошлости, барем у контексту "новог нормалног" и броjних рестрикциjа на друштвени живот, пише Даилy Телеграф, јављају регионални медији.

Наиме, оваj петак та ће земља укинути све преостале ковид рестрикциjе, а тамошња jе влада обjавила да вирус више не представља "критичну приjетњу друштву".

Кључна подлога за такав став владе лежи у чињеници да jе чак 73 одсто популациjе Данске потпуно вакцинисано против коронавируса, док jе додатних три одсто досад примило само jедну дозу.

"Епидемиjа jе под контролом", поручио jе прошле седмице дански министар здравства Магнус Хеуницке.

Данска jе била међу првим земљама коjе су лани (конкретно 11. марта 2020.) при избиjању пандемиjе увеле готово тотални лоцкдоwн, а сада jе међу првима коjе се потпуно отвараjу, пише Jутарњи.хр.

Притом ваља нагласити да Данци не тврде да су искориjенили вирус, или болест.

Напросто, нашли су начин како да живе с њима. Опет, повратак у "старо нормално", не би био могућ без вакцине.

То се нарочито односи на податак да jе у држави вакцинисано око 95 одсто наjугрожениjих особа, попут становника домова за стариjе и особа стариjих од 60 година.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 08:27