/ - PHOTO BY SANDRA SEITAMAA ON UNSPLASH
01/01/2023 u 19:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U Dubaiju ukinut porez na alkoholna pića i liberalizovana trgovina alkoholom

Informacija o iznenadnoj novogodišnjoj odluci o ukidanju poreza stigla je od dva lokalna trgovaca alkoholom povezana sa državom

U Emiratu Dubai je od danas ukinut porez od 30 odsto na prodaju alkohola i omogućeno je besplatno dobijanje potrebnih dozvola za prodaju alkoholnih pića, čime je zatvoren dugogodišnji izvor prihoda za vladajuću porodicu Al Maktum.

Informacija o iznenadnoj novogodišnjoj odluci o ukidanju poreza stigla je od dva lokalna trgovaca alkoholom povezana sa državom i očigledno je da se zasniva na dekretu vladajuće porodice u tom dijelu Ujedinjenih Arapskih Emirata, prenose Nezavisne.

Ova mjera je usledila nakon višegodišnjih ublažavanja propisa o prodaji alkohola u Dubaiju gdje se sada alkohol prodaje i tokom mjeseca Ramazana, a usluga dostave na kućnu adresu je uvedena odmah nakon proglašavanja karantina na početku pandemije koronavirusa.

Prodaja alkohola dugo je služila kao glavni barometar ekonomije Dubaija, vodeće turističke destinacije u UAE, a tokom nedavnog Svjetskog prvenstva u obližnjem Kataru barovi Dubaija privlačili su brojne fudbalske navijače.

Vladini zvaničnici za sada nisu potvrdili ovu odluku, niti su prostali da odgovore na pitanja izvještača američke novinske agencije AP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
DUBAJIALKOHOLPIĆA
18. maj 2024 08:54