/ - Експлозија, принтскрин
26/08/2021 u 17:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У експлозији у Кабулу страдало најмање 13 особа

Више западних земаља, укључуjући САД, упозориле су синоћ на могућност напада на аеродром у Кабулу у посљедњим данима евакуциjе и позвале људе да не иду до њега

Сjедињене Америчке Државе су саопштиле да се данас догодила експлозиjа испред аеродрома у Кабулу, гдjе се и даље налазе хиљаде људи коjи чекаjу да буду евакуисани авионима западних земаља.

Према тврдњама талибана, страдало наjмање 13 особа, међу коjима jе било и дjеце. Jедан од талибанских званичника казао jе за Роjтерс да jе рањено више припадника њихових снага, јављају медији.

То се догодило само неколико сати након што су западне обавjештаjне агенциjе упозориле на непосредну терористичку приjетњу.

И Министарство одбране САД потврдило jе да се догодила експлозиjа, не износећи податке о евентуалним жртвама.

Више западних земаља, укључуjући САД, упозориле су синоћ на могућност напада на аеродром у Кабулу у посљедњим данима евакуциjе и позвале људе да не иду до њега.

Међутим, велики броj људи коjи желе да побjегну из Авганистана, у страху од нових владара, екстремиста талибана, оглушио се о таj позив, с обзиром да операциjа евакуациjе мора да буде завршена до 31. августа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:22