foto: Ilustracija / - FOTO: ILUSTRACIJA
05/12/2021 u 14:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Индији убијено грешком 14 цивила

Локално становништво у Нагаланду често оптужује војне снаге да погрешно нападају цивиле у својим операцијама против побуњеничких група

Најмање 14 цивила и један припадник службе обезбјеђења грешком су убијени када је индијска војска отворила насумичну ватру у сјевероистичној држави Нагаланд, саопштили су данас државни и војни званичници.

Напад се десио у околини села Отинг, на граници са Мјанмаром, током операције спцијалих индијских снага против побуњеника. Пуцњава је почела када је пролазио камион са око 30 радника у руднику.

Индијски министар унутрашњих послова Амит Шах изјавио је да је "ужаснут" поводом вијести о убиствима цивила у трагедији која се десила синоћ.

Главни министар Нагаланда Неифију Рио рекао је Ројтерсу да ће бити проведена истрага и кривци кажњени. Он је додао да се догодио пропуст обавјештајне службе.

У нападу је повријеђено најмање 12 цивила и неколико припадника снага безбједности, саопштио је званичник федералног Министарства одбране у Њу Делхију.

Локално становништво у Нагаланду често оптужује војне снаге да погрешно нападају цивиле у својим операцијама против побуњеничких група.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:38