/ - FOTO: SHUTTERSTOCK
16/10/2023 u 09:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U invalidskim kolicima na aerodromu pronađeno 11 kilograma kokaina

Vrijednost ove količine kokaina procjenjuje se na 1,5 miliona dolara

Policija je na Međunarodnom aerodromu Hong Kong pronašla 11 kilograma kokaina, koji je bio skriven u jastucima električnih invalidskih kolica.

Vrijednost ove količine kokaina procjenjuje se na 1,5 miliona dolara, a otkriven je kada je 51-godišnji muškarac prolazio carinu tokom vikenda. Riječ je o muškarcu koji je stigao iz karipske zemlje Sint Maarten preko Pariza, a nakon pronalaska droge je uhapšen. Njemu prijeti kazna doživotnog zatvora ukoliko bude proglašen krivim za krijumčarenje opasne droge.

Putnik je kolica unio u zemlju kao jedan od dva čekirana komada prtljaga. Osoblje aerodroma je posumnjalo u krijumčarenje nakon što je uočilo da je naslon ponovo šiven. Riječ je o muškarcu koji nije iz Hong Konga i koji ima problema s kretanjem. Policiji je rekao da je direktor rent-a-car kompanije te da mu je kolica posudio prijatelj.

Prema zvaničnim podacima, broj otkrivenih slučajeva krijumčarenja opasnih droga u 2022. godini je iznosio 931, što je povećanje u odnosu na 2021. godinu i 906 otkrivenih slučajeva. Prošle godine je uhapšeno 178 ljudi.

U novembru prošle godine je na aerodromu u Njujorku takođe u invalidskim kolicima jedne žene pronađen kokain vrijedan 450.000 dolara. Takođe, u septembru prošle godine je u motorizovanim invalidskim kolicima u Milanu pronađen kokain vrijedan 1,6 miliona dolara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:26