Венедиг, Италија / - фото: PEXEL
29/05/2021 u 15:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Италиjи одобрен декрет за план опоравка

Италиjанске власти обећале су реформе како би им био одобрен план о опоравку и прва транша од 205 милиjардиеура у грантовима и нискокаматним кредитима коjе треба да добиjу од Брисела

Италиjанска администрациjа одобрила jе декрет коjим се уређуjе начин надзора средстава добиjених од ЕУ, те убрзање процедура за jавне радове, што jе од кључне важности за одобрење средстава из европских фондова.

Италиjанске власти обећале су реформе како би им био одобрен план о опоравку и прва транша од 205 милиjарди еура у грантовима и нискокаматним кредитима коjе треба да добиjу од Брисела, преноси Капитал.ба.

Декрет сада иде на одобрење пред Европску комисиjу.

Италиjа jе прошлог мjесеца изниjела своj план опоравка и наjвећи jе корисник Фонда вриjедног 750 милиjардиеура коjи jе успоставила ЕУ за опоравак од посљедица пандемиjе коронавируса.

За управљање планом задужен jе премиjер Марио Драгхи, ресорни министри и подсекретари, док ће Министарство финансиjа указивати на евентуалне потешкоће при напредовању инвестициjа.

Контролна комисиjа из државне Канцелариjе за рачунаводство задужена jе за спречавање преваре, корупциjе или сукоба интереса. Драгхи ће имати проширења овлаштења у именовању посебних комесара уколико било коjи циљ из плана буде угрожен.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 09:58