Мигранти, илустрација / - ФОТО: UNSPLASH
29/07/2021 u 20:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Колумбиjи блокирано око девет хиљада миграната

Еспиноса је додао да jе у питању “историjски феномен коjи се понавља”, као и да Колумбиjа ниjе ни узрок, а ни одредиште тих миграциjа.

Око девет хиљада миграната остало jе блокирано у Колумбиjи због новог протока миграната коjи на путу према Сjеверноj Америци пролазе том рутом након поновног отварања међународних граница, саопштила jе колумбиjска Агенциjа за миграциjе.

– Илегални мигранти, а риjеч jе већином о Хаићанима, али има и Венецуеланаца и Кубанаца, као и држављани броjних афричких држава, заглавили су у Некоклиjу, у колумбиjскоj покраjини Антиокиjи", рекао jе директор Агенциjе за миграциjе Хуан Франциско Еспиноса на онлаjн конференциjи за новинаре, преноси Роjтерс, пише агенција Мина.

Он jе додао да jе у питању “историjски феномен коjи се понавља”, као и да Колумбиjа ниjе ни узрок, а ни одредиште тих миграциjа.

– Мигранти се надаjу да ће успjети да прођу кроз Некокли и да наставе своjе путовање према Панами, а затим према Сjеверноj Америци. Циљ су им углавном Сjедињене Америчке Државе или Канада – рекао jе Еспиноса.

Он jе навео да jе уобичаjено да годишње регионом прође око 30 хиљада миграната, али да jе прошле године туда прошло само четири хиљаде људи због рестриктивних мjера уведених због контроле ширења корона вируса.

– Са отварањем граница у 2021. години проток миграната у региону до сада jе знатно већи у односу на исто раздобље прошле године – рекао jе Еспиноса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:27