Илустрација / - РТС
18/01/2022 u 08:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У нападу коалиционих снага на Сану убијено 14 људи

Алијанса предвођена Саудијском Арабијом извела је нападе на Сану која је под контролом Хута, након јучерашњег напада те милитантне групе на Уједињене Арапске Емирате, преноси агенција Ројтерс

У ваздушном нападу коалиционих снага предвођених Саудијском Арабијом на јеменску престоницу Сану погинуло је 14 људи, према прелиминарним процјенама, док се, како тврде становници тог града, наставља копање по рушевинама.

Алијанса предвођена Саудијском Арабијом извела је нападе на Сану која је под контролом Хута, након јучерашњег напада те милитантне групе на Уједињене Арапске Емирате, преноси агенција Ројтерс.

Коалиција је, такође, саопштила да је пресрела осам дронова лансираних јуче ка Саудијској Арабији.

У једном од ваздушних удара на Сану је погођена кућа једног бившег војног званичника, који је том приликом убијен, као и његова супруга, његов 25-годишњи син, и други чланови његове породице и неке неидентификоване особе, навели су за Ројтерс љекарски извори и становници.

Јеменска група Хути повезана са Ираном је саопштила да је у нападу коалиције на стамбени кварт у Сани најприје било 12 мртвих, укључујући жене и дјецу, 11 повријеђених и да је уништено пет кућа, извијестила је главна локална телевизијска кућа Ал Масира ТВ.

Јеменске снаге које подржавају Уједињени Арапски Емирати придружиле су се коалиционим трупама које се боре против покрета Хута у подручју око града Мариба, који се налази у самом средишту Јемена.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:34