/ - ФОТО: UNSPLASH
12/04/2022 u 20:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У нападу наоружане банде у Нигерији убијено више од 100 људи

У посљедњем у низу насилних напада на сеоска подручја сјевера те најмногољудније афричке државе нападнута су четири села у области Канам у држави Плато

Наоружана банда убила је више од 100 људи у удаљеном подручју сјевера Нигерије, саопштили су данас преживјели очевици и локалне власти.

У посљедњем у низу насилних напада на сеоска подручја сјевера те најмногољудније афричке државе нападнута су четири села у области Канам у држави Плато.

Такви обрачуни на сјеверу Нигерије су постали чести, посебно између фуланских муслимана који су углавном сточари и хришћанских заједница из Хауса и других етничких група које се претежно баве пољопривредом.

Сукоб око приступа земљи и води додатно је погоршао секташку подјелу између хришћана и муслимана у Нигерији у којој живи око 206 милиона људи дубоко подијељених на вјерској основи.

Нападачи на села у области Канам појавили су се у недјељу поподне и почели да пљачкају куће и да пуцају на мјештане, посвједочио је један од преживјелих, представник омладине Канама, који помаже расељенима и повријеђенима.

- Више од 100 људи је убијено- рекао је он данас извјештачу АП. Има, међутим, свједока који тврде да је погинуло 130 људи, док је, кажу, велики број мјештана рањен или је у бјекству.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:33