Пожар, илустрација / - фото: UNSPLASH
02/08/2021 u 11:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

У пожарима у Турскоj страдало осам особа

Министар здравља Турске Фахретин Коца казао jе да jе jош двоjе људи погинуло у недjељу у jужном граду Манавгату у Анталиjи.

 Броj страдалих у пожарима на турскоj jужноj обали порастао jе на осам, док се ватрогасци пети дан боре да обуздаjу ватрену стихиjу коjа и даље приjети љетовалиштима.

Од укупно 129 пожара, колико их jе избило за посљедња четири дана, 122 су потпуно угашена или стављена под контролу.

Министар здравља Турске Фахретин Коца казао jе да jе jош двоjе људи погинуло у недjељу у jужном граду Манавгату у Анталиjи.

Он jе додао да jе десетак особа хоспитализовано у болници на том подручjу, преноси Алџезира Балканс, пише агенција Мина.

Коца jе навео да jе љекарску помоћ примило наjмање 507 особа повриjеђених у пожарима, од коjих jе 497 отпуштено из болнице.

Када jе риjеч о Мерсину, Коца jе рекао да су повриjеђене 154 особе, и да су све отпуштене из болнице, док су у Мугли повриjеђене 203, од коjих jе 186 пуштено на кућно лиjечење.

Шеф Дирекциjе за комуникациjе Турске, Фахретин Алтун, написао jе на Твитеру да су од укупно 129 пожара у 35 провинциjа, 122 стављена под контролу.

Он jе навео да су мобилизована сва средства државе за сузбиjање пожара, коjи су ту земљу захватили од сриjеде.

Наводи се да су напори да се обуздаjу преостала жаришта у току.

Пожар jе избио у наjмање 35 провинциjа, укључуjући неколико на турскоj медитеранскоj обали, при чему jе погинуло наjмање осам особа.

Турске власти настављаjу напоре у гашењу пожара ваздушним и копненим акциjама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

25. septembar 2021 05:00