Полиција, убиство, илустрација / Фото: GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO - CARLBALLOU
08/04/2022 u 08:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У пуцњави у Тел Авиву убијене двије особе, нападач и даље у бјекству

За сада постоје индикације које указују да је то био терористички напад, али морамо бити веома опрезни у вези с тим и такође провјеравамо друге трагове, рекао је командир телавивске полиције Амихај Ешед

Сатима послије пуцњаве у централном дијелу Тел Авива у којој су убијене двије особе и најмање осморо их је рањено нападач је и даље у бјекству.

Израелски званичници су рекли да је он побјегао у густо насељено стамбено подручје, пренио је АП.

Како је навела полиција постоје "индикације" да је је то био терористички напад, четврти у Израелу за мање од три недјеље у вријеме појачане напетости између Израелаца и Палестинаца.

Стотине израелских полицајаца, јединица са псима и специјалних војних снага покренули су велику потјеру у Тел Авиву, претражујући зграду по зграду.

Командир телавивске полиције Амихај Ешед рекао је да је нападач пуцао на бар пун људи око 21 сат и потом побјегао.

Ешед је рекао новинарима да се претпоставља да је још увијек у околини.

"За сада постоје индикације које указују да је то био терористички напад, али морамо бити веома опрезни у вези с тим и такође провјеравамо друге трагове", рекао је он.

Израелска хитна помоћ Маген Давид Адом (Црвени Давидов штит) је рекла да је примила дојаву о пуцњави на неколико места око центра Тел Авива, те да су убијена два мушарца у добу од око 30 година,а да је међу рањеним четворо људи у тешком стању.

Пуцано је, између осталих, мјеста у централној улици Дизенгоф која је и раније била поприште напада, а претходни напад у коме су убијена два Израелца и неколико их је рањено догодио се 2016. године.

Израелски медији су не наводећи изворе објавили да јепуцао Палестинац са Западне обале и да се вјерује да је имао црну мајицу, црне панталоне и носи плави руксак.

Послије Хамаса и Исламски џихад је похвалио тај напад али није преузео одговорност, док Палестинци кажу да је израелска војска започела операције око палестинског града Тулкарма на Западној обали.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:43