Pucnjava u Kaliforniji / - SCREENSHOT YOUTUBE
23/09/2023 u 19:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U SAD već oboren neslavni rekord po broju masovnih ubistava u jednoj godini

Većina ubistava bila u okviru porodice, među susjedima i osobama koje su se poznavale

Po zajedničkoj bazi podataka novinske agencije AP, dnevnika i RTV „USA Today“ i Univerziteta Nortistern, ukupno je ove godine 171 osoba izgubila život u masovnim ubistvima.

Ta baze podataka koristi definiciju savezne policije SAD – FBI: masovnim ubistvima se smatraju namjerne smrti u istom slučaju četiri osobe ili više za 24 sata, ne računajuči ubicu.

Po toj bazi podataka, od 2006. godine do sada je u SAD bilo više od 560 masovnih ubistava u kojima je poginulo 2.900 ljudi, a 2.000 je ranjeno.

Najnovije masovno ubistvo u SAD dogodilo se u prošlu nedjelju u jednoj kući kod Čikaga, gdje su iz nepoznatih razloga ubijeni jedan par, njihovo dvoje djece i tri psa, a policija je saopštila da je osumnjičeni za kojim se tragalo, dva dana kasnije poginuo u sudaru.

Po detaljnom popisu AP svih 35 ovogodišnjih masovnih ubistava u SAD, većina je bila u okviru porodice, među susjedima i osobama koje su se poznavale, kao i na sadašnjem ili bivšem radnom mjestu ubice. Motiv niza ubistava nije poznat, a ima i nerasvijetljenih uprkos višemjesečnoj istrazi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:27