/ - SHUTTERSTOCK
16/04/2023 u 20:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Siriji 35 mrtvih u dva napada ekstremista

Od početka februara u Siriji je tokom branja tartufa ubijeno 230 ljudi, većinom civila. Ti napadi su pripisani džihadistima koji žive u pustinji

Najmanje 31 osoba ubijena je danas u Siriji u napadu na berače tartufa, pripisanom ekstremistima Islamske države, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Džihadistička grupa je ubila danas 31 osobu za vrijeme branja pustinjskog tartufa u istočnom dijelu Hame, navela je Opservatorija, dodajući da je među žrtvama bilo 12 provladinih boraca.

Opservatorija je navela da je u drugom napadu, u istočnoj sirijskoj provinciji Deir Ezor, grupa ekstremista ubila četiri pastira i dva otela, i prisvojila njihovu stoku.

Od početka februara u Siriji je tokom branja tartufa ubijeno 230 ljudi, većinom civila. Ti napadi su pripisani džihadistima koji žive u pustinji.

Zbog ekonomske krize i građanskog koji traje od 2011. godine, sve više mještana Sirije odlazi u potragu za tartufima.

Pustinjski tartuf, koji se obično bere od februara do aprila, skupo se prodaje u Siriji. Kilogram tartufa košta od pet do 25 dolara, u zavisnosti od veličine i kvaliteta, dok je u Siriji prosječna mjesečna plata oko 18 dolara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. oktobar 2023 17:36