Ким Џонг Ун / - РИА Новости
20/05/2022 u 18:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Сјеверној Кореји скоро два милиона обољелих од короне

Власти после двије године признале ковид 19 као преносив вирус и објавили савјете за заштиту од ширења епидемије. Љекови и чај од ђумбира, напитак од орлових ноктију и врбе

Број обољелих од корона вируса у Сјеверној Кореји порастао је на скоро два милиона, а стручњаци кажу да цће катастрофа услиједити у земљи ако се не обијезбеде вакцине и љекови. У тој земљи ковид се зове грозница.

Тек прошле недјеље су пријавили први случај заразе короном од пандемије у свијету, а од тада је обољело скоро два милиона људи.

Након првих случајева заразе, пропаганда у Сјеверној Кореји приказује вирус као непријатеља који се може побиједити изолацијом, карантином и вецћом пажњом. Државна новинска агенција КЦНА извијестила је о испоруци неодређених љекова које називају еликсиром живота.

Љекове су апотекама наводно достављале наводне војне медицинске јединице. Кампање за јавно здравље позвале су људе да носе маске и да се социјално дистанцирају.

Сјеверана Кореја почетком 2020. затворила је своје границе како би покушала да се изолује од пандемије. Ким Џонг Ун и његови сарадници су до сада одбијали спољну медицинску помоцћ. Државни медији су препоручили традиционалне третмане за рјешавање "грознице".

За оне који нису озбиљно болесни, владајуцће новине Родонг Синмун препоручиле су љекове, укључујући чај од ђумбира, напитак од орлових ноктију и врбе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 23:41