/ - PHOTO BY SARA KURFEß ON UNSPLASH, ILUSTRACIJA
03/05/2022 u 17:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Словенији рекордне цијене бензина и дизела

Влада Јанше се одлуком о престанку регулисаних цијена погонског горива осветила за пораз на изборима, казао је Голоб новинарима

Цијене нафтних деривата у Словенији достигле су рекордан ниво, те литар бензина на пумпама домаћег "Петрола" кошта 1,617 еура , а дизела 1,817, док је на пумпама на ауто-путевима цијена и виша од тога, јављају агенције преносе медији.

Будући премијер Роберт Голоб, пренијела је агенција ХИНА, данас је дистрибутере нафтних деривата оптужио за картелско договарање при повећању малопродајних цијена што је омогућила одлазећа влада Јанеза Јанше, која, по мишљењу Голоба, из политичких разлога није продужила лимитиране цијене које су биле на снази од средине марта.

Влада Јанше се одлуком о престанку регулисаних цијена погонског горива осветила за пораз на изборима, казао је Голоб новинарима.

Изразио је огорчење одлуком дистрибутера који су одмах пошто је постало јасно да Јаншина влада неће продужити лимитирања цијена горива, пожурили с великим поскупљењем, при чему су разлике у цијени међу дистрибутерима минималне, што сугерише да су се договарали.

Голоб је запретио да ће његова странка - ако се такав тренд настави - позвати Агенцију за тржишну конкуренцију да подузме мјере против таквог дјеловања на тржишту.

Голоб који је до уласка у политику годинама као електроинжењер и стручњак за енергетику водио велика предузећа, у својој кампањи прије избора је наглашавао да ће зауздавање скупоће енергената у енергетској кризи која се очекује на јесен, бити један од главних приоритета његове владе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 15:32