Ilustracija
26/05/2023 u 23:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Sredozemnom moru nestao brod sa 500 migranata

Italijanska NVO Emergency saopštila je da su njen brod Life Support te brod Ocean Viking, koji pripada drugoj humanitarnoj organizaciji, bezuspješno pretraživali područje 24 sata, ali nisu pronašli nikakav znak brodoloma

Plovilo sa 500 migranata, među kojima su novorođenče i jedna trudnica, nestao je u Sredozemnom moru, objavile su danas dvije humanitarne organizacije, prenosi HRT.

Alarm Phone, grupa koja prima pozive unesrećenih plovila s migrantima, objavila je da je izgubila kontakt s čamcem u srijedu ujutro.

U vrijeme poziva plovilo je bilo zaustavljeno zbog kvara brodskog motora, u vodama 320 kilometara sjeverno od libijske luke Benghazi te više od 400 km od Malte ili južnog talijanskog ostrva Sicilije.

Italijanska NVO Emergency saopštila je da su njen brod Life Support te brod Ocean Viking, koji pripada drugoj humanitarnoj organizaciji, bezuspješno pretraživali područje 24 sata, ali nisu pronašli nikakav znak brodoloma.

- Potraga se nastavlja - rekli su iz Emergency-ija koji ostavlja mogućnost da je migrante pokupio neki drugi brod ili su uspjeli sami da poprave brodski motor i nastave plovidbu prema Siciliji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:50