/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
11/05/2023 u 19:26 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ubijen novinar na sjeveru Kolumbije

Ako se potvrdi da se to ubistvo dovodi u vezu sa njegovim radom, to bi bio treći novinar ubijen u Kolumbiji u poslednjih sedam mjeseci

Mladi kolumbijski novinar, koji je nedavno radio na slučaju femicida, ubijen je na sjeveru Kolumbije, saopštila je danas tamošnja organizacija za slobodu medija, prenosi N1.rs.

Luisa Gabrijela Pereiru, novinara i direktora digitalnog medija „Notiorense“, ubila su u utorak dvojica muškaraca koji su se vozili motociklom u gradu Sijenaga de Oro na severu Kolumbije, saopštila je Kolumbijska fondacija za slobodu medija i dodala da su napadači pobegli.

Pereira (25) radio je kao novinar samo nekoliko mjeseci. On je ranije ove godine pokrenuo stranicu na Fejsbuku na kojoj je prenosio informacije vezane za javni red, bezbjednost i pravosuđe.

„-esto je pisao o hapšenjima, ubistvima i porastu nasilja u gradu u kojem je ubijen. Pored rada kao novinar, radio je i kao moto-taksista“-navela je kolumbijska fondacija.

Pereira je nedavno objavio seriju članaka o femicidu počinjenom u opštini, u kojima je naveo ime navodnog napadača.

Ako se potvrdi da se to ubistvo dovodi u vezu sa njegovim radom, to bi bio treći novinar ubijen u Kolumbiji u poslednjih sedam mjeseci, uključujući dvoje ubijenih takođe na sjeveru zemlje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2023 17:48