Илустрација / - MATT-HEARNE-LA0NPEHDP5A-UNSPLASH
23/11/2021 u 06:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Убијен сиријски генрал? Аутомобил налетио на мину коју су џихадисти поставили

Аутомобил је припадао инжењерским јединицама САА. Наводно је експлодирао током транспорта од мине коју су поставили терористи ИСИС-а у области Кусур у Деир ез Зору

Снажна експлозија је потресла град Деир ез Зор у источној Сирији. У експлозији аутомобила погинула су четири војника Сиријске арапске армије (САА).

Према извору Сиријске арапске новинске агенције (САНА) у локалној безбједносној агенцији, аутомобил је припадао инжењерским јединицама САА. Наводно је експлодирао током транспорта од мине коју су поставили терористи ИСИС-а у области Кусур у Деир ез Зору.

До трагедије је дошло због кршења сигурносних прописа приликом транспорта експлозива, тврде сиријски званичници. У експлозији која се догодила у близини зграде локалног одјељења безбједности погинула су три војника САА, четврти војник је касније преминуо од задобијених рана. Сви погинули припадали су Четвртој тенковској дивизији САА. Неки извјештаји су тврдили да би међу мртвима могао бити и бригадни генерал.

Операције чишћења мина у граду Деир ез Зор и његовој околини се настављају од његовог ослобођења од милитаната ИСИС-а. Постављен је велики број експлозивних направа у цивилним насељима, кућама, поред путева итд. У међувремену, процес помирења у источној сиријској провинцији Деир ез Зор наставља се осми дан заредом.

Више од 5.000 цивила и војног особља које траже власти због избјегавања служења војног рока или дезертирања из редова САА придружило се процесу од 14. новембра. Провинција Деир ез Зор се стално враћа у нормалу, упркос напорима милитаната ИСИС-а, као и Сиријских демократских снага (СДФ) које подржавају САД да забране својим борцима да се придруже процесу помирења.

(Србијаданас)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:50