/ Demonstracije u Sudanu FOTO: TWITTER/Avaz
17/11/2021 u 21:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Убијено пет суданских демонстраната

Неколико скупова избило је широм Кхартоума, иако су телефонске линије прекинуте, а интернетске услуге нису у функцији од пуча 25. октобра

Пет суданских демонстраната убијено је из ватреног оружја, а десеци су рањени, саопштило је медицинско особље, на протестима гдје се окупило хиљаде људи против прошломјесечног пуча, узвикујући "не војној моћи", преноси Аваз.

Број смртних случајева у Кхартоуму порастао је на 29 у немирима након војног преузимања власти 25. октобра, према независном Средишњем одбору суданских љекара.

Неколико скупова избило је широм Кхартоума, иако су телефонске линије прекинуте, а интернетске услуге нису у функцији од пуча 25. октобра, извијестили су новинари АФП-а.

Снаге сигурности испалиле су сузавац, ранивши још неколико учесника протеста, рекли су свједоци. Синдикат љекара такођр је извијестио о "десетинама рањених од метака", док снаге сигурности поричу да су испаљивале бојеве метке.

- Народ је избрао цивилну власт - скандирали су демонстранти, узвикујући и пароле против суданског владара, генерала Абдела Фатаха ал-Бурхана.

Демонстрације су такође избиле у Порт Судану, највећој суданској луци и главном граду суданске савезне државе Црвено море, рекао је новинар АФП-а, против државног удара који је зауставио демократску транзицију која је услиједила 2019. године након свргавања дугогодишњег диктатора Омара ал-Башира.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 10:03