/ - FOTO: PRINTSCREEN/TVITER
10/02/2023 u 19:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšeni turski preduzetnik gradio stanove u Budvi

U Turskoj i Crnoj Gori funkcioniše kompanija "Antis" čiji su osnivači braća Džokšun

Turski preduzetnik Mehmet Jašar Džoškun, koji je danas uhapšen u Istanbulu zbog sumnje da je nelegalno sagradio rezidenciju srušenu u zemljotresu, formirao je kompaniju u Budvi i pokrenuo ozbiljne investicije. Džoškun je uhapšen danas na aerodromu u Istanbulu zbog sumnje da je pokušao avionom da bježi za Crnu Goru.

Braća Mehmet Jašar Džoškun i Husein Jalčin Džoškun (prema pisanju portala karadaghaber.me) sagradili su u zemljotresu porušenu rezidenciju u Hataju, a imaju kompanije i građevinski biznis u Budvi. 

(VIDEO) Uhapšen turski investitor nakon urušavanja luksuzne zgrade, navodno pokušao da pobjegne u Crnu Goru

U Turskoj i Crnoj Gori funkcioniše kompanija "Antis" čiji su osnivači braća Džokšun. 

Po podacima iz onlajn baze podataka, Mehmet je vlasnik pet odsto, a Husein 95 odsto firme "Antis Montenegro". Firma je zaključila više ugovora o gradnji sa državnim organima Crne Gore, uključujući i Ministarstvo ekologije. 

Firma pruža tehničke i pravne usluge o pitanjima kao što su dobijanje boravišne dozvole i državljanstvo. Kompanija gradi i stanove u Budvi.

Rezidencija koja se srušila u zemljotresu u Turskoj, koji se desio 6. februara imala je 13 spratova i sastojala se od 250 stanova. Stadalo je na stotine ljudi.

Turski ministar pravde Bekir Bozdag saopštio je u četvrtak da je pokrenuta sudska istraga zbog srušenih zgrada tokom zemljotresa.

Istražitelji će nastojati da utvrde odgovornost onih koji su gradili zgrade ili snose bilo kakvu odgovornost za njihovo rušenje u 10 najteže pogođenih turskih provincija, najavljuje ministar.

-Oni koji su krivi za nemar, greške i oni koji su odgovorni za razaranja nakon zemljotresa biće identifikovani i odgovaraće pred pravosuđem- rekao je ministar pravde Bekir Bozdag.

Podsjetimo, turski preduzetnik Mehmet Jašar Džoškun, izvođač radova na rezidenciji koja je uništena u zemljotresu u Hataju, priveden je na aerodromu u Istanbulu dok je pokušavao da ode u inostranstvo. Kako prenosi NTV, Džokšun je planirao da ode u Crnu Goru. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:18