Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
05/06/2023 u 20:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšeno 25 osoba u Italiji, Belgiji i Njemačkoj povezanih sa mafijom Ndrangeta

Informacije dobijene nakon otključavanja šifrovane telefonske mreže Skaj pomogle su u otkrivanju laboratorije za ekstrakciju kokaina u blizini luke Antverpen

Uhapšeno 25 osoba u Italiji, Belgiji i Njemačkoj u racijama usmjerenim na lanac trgovine drogom koji vodi italijanska mafija Ndrangeta, prenosi Tanjug.

Carinska policija Italije je navela da je mafija djelovala iz svog sjedišta u Kalabriji, ali da je takođe imala ispostavu u Njemačkoj za uvoz velikih količina kokaina, heroina i hašiša.

Osumnjičeni se terete za različita krivična djela, među kojima su kriminalne zavjere i trgovina drogom, i od njih je zaplijenjena imovina vredna 3,8 miliona eura u nekretninama, zemljištu i preduzećima, saopštila je policija, prenio je Rojters.

Belgijsko federalno javno tužilaštvo saopštilo je da je uhapšeno osam osumnjičenih u Belgiji, a da je deveti uhapšen u Njemačkoj preko belgijskog naloga za hapšenje.

Belgijske vlasti su saopštile da su hapšenja povezana sa prethodnom operacijom koja je 2015. godine rasvijetlila da klan Ndrangeta uvozi kokain iz Južne Amerike u južnu Italiju preko Belgije, sa logističkom bazom u Frankfurtu u Njemačkoj.

Informacije dobijene nakon otključavanja šifrovane telefonske mreže Skaj pomogle su u otkrivanju laboratorije za ekstrakciju kokaina u blizini luke Antverpen u junu 2021. godine, navodi se u belgijskom saopštenju.

Ndrangeta je nadmašila sicilijansku Koza nostru i postala je najmoćnija italijanska mafijaška grupa, uglavnom zahvaljujući tome što je postala glavni švercer kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. oktobar 2023 22:42