/ Policía Nacional
05/11/2021 u 21:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ухапшено 26 особа због лажне транскације од 170.000 еура

Како је саопштено из МУП-а Шпаније, хапшења су извршена у оквиру међународне операције коју координира ЕУРОПОЛ, а посебно је рачунао на сарадњу Савјета за ризик трговаца

Национална полиција Шпаније ухапсила је 26 особа у Шпанији оптужених за наводне лажне трансакције вриједне скоро 170.000 еура, током међународне акције усмјерене на превару у online куповини, у којој је 107 идентификовано само међу жртвама Шпаније.

Како је саопштено из МУП-а, хапшења су извршена у оквиру међународне операције коју координира ЕУРОПОЛ, а посебно је рачунао на сарадњу Савјета за ризик трговаца.

- Начин на који су функционисале ове истражене криминалне структуре била је куповина на разним "online" комерцијалним платформама које су се плаћале лажним кориштењем разних средстава плаћања преко интернета. Касније су ове куповине примане преко мреже такозваних "пакет мазги". Поред 26 хапшења које је извршила национална полиција у Шпанији, документовано је још 20 особа које су приведене ван шпанских граница- наводе у саопоштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 20:11