/ FOTO ILUSTRACIJA - MUP SRBIJE
29/01/2023 u 04:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšeno 28 članova posade teretnog broda zbog 4,5 tona kokaina

Nakon što je ranije ovog mjeseca u Atlantskom okeanu presretnut teretni brod sa 4,5 tona kokaina, na teretnom brodu 100 kilometara jugozapadno od Kanarskih ostrva pronađeno je prošle sedmice još 4.500 kg kokaina

Nakon što je ranije ovog mjeseca u Atlantskom okeanu presretnut teretni brod sa 4,5 tona kokaina, na teretnom brodu 100 kilometara jugozapadno od Kanarskih ostrva pronađeno je prošle sedmice još 4.500 kilograma kokaina. 

Radi se o Orionu V, koji je plovio pod zastavom Toga, piše Crimesite.

DEVET NACIONALNOSTI

Uhapšeno je 28 članova posade teretnog broda, devet različitih nacionalnosti. Radi se o deset državljana Tanzanije, pet Sirijaca, četiri Kenijaca, dva Ekvadorca, dva Panamca, dva Kolumbijca, jedan Dominikanac, jedan Nepalac i jedan Nikaragvanac.

Brod je za istraživanje na keju luke Las Palmas. U operaciji su, između ostalih, sarađivale američka DEA i vlasti Toga. Prethodno presretnuti teretni brod je takođe plovio pod zastavom Togoa.

Brod je dugo bio predmet istrage španskih vlasti, jer je policija sumnjala da je kokain zarobljen u brodovima sa kravama iz Južne Amerike do Curacaa, Libije, Angole, Saudijske Arabije, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Hong Konga, Iraka , Izrael, Jordan, Liban, Libija, Makao, Kuvajt i Katar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:21