/ - Њемачка
27/10/2021 u 20:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Укида се ванредна епидемиолошка ситуациjа у Њемачкоj

замjеник шефа парламентарне групе Социjалдемократа је казао да се с пандемиjом и даље треба одговорно носити, али да jе потребно поново ублажити ограничења грађанских права

Њемачки парламент неће продужити такозвану “епидемиjску ситуациjу националних размjера” када истекне сљедећег мjесеца, али ће задржати одређене мjере за сузбиjање ширења корона вируса.

Водећи чланови Бундестага рекли су да, иако су у посљедње вриjеме поново у порасту случаjеви заразе коронавирусом, не виде потребу за продужавањем ванредне ситуациjе коjа jе први пут проглашена у марту 2020. и од тада jе више пута продужавана, преносе агенције, јављају медији.

Рекли су да се ситуациjа из темеља промиjенила чињеницом да jе око двиjе трећине становништва вакцинисано против вируса.

Проглашење ванредне здравствене ситуациjе омогућило jе савезним и државним владама да наложе кључне мjере против ширења коронавируса без одобрења националног и регионалног парламента.

– Неће више бити затварања школа, локдауна или полициjског часа – рекао jе Дирк Вајс, замjеник шефа парламентарне групе Социjалдемократа.

Додао jе да се с пандемиjом и даље треба одговорно носити, али да jе потребно поново ублажити ограничења грађанских права.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. maj 2024 19:09