/ илустрација - фото: јутјуб
17/06/2021 u 12:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Укинуто ванредно стање у Токију

Нека ограничења ће остати на снази и могла би озбиљно утицати на присуство локалних гледалаца на Олимпијским играма

Ванредно стање, уведено због пандемије коронавируса, биће укинуто у недјељу у Токију и другим окрузима, саопштила је јапанска Влада. Наводи се да ће нека ограничења остати на снази и могла би озбиљно утицати на присуство локалних гледалаца на Олимпијским играма, које почињу 23. јула.

Главни град Јапана и више других округа од краја априла су под ванредним мјерама, које су значиле, између осталог, затварање ресторана и барова рано увече и забрану продаје алкохола.

- Одлука о укидању ванредног стања ступа на снагу у недјељу, као што је предвиђено за Токио и осам других округа- казао је премијер Јошихидо Суга.

Он је нагласио да ће ванредно стање бити продужено до 11. јула за Окинаву.

- Број заражених на националној разини је у паду од средине маја и број слободних кревета у болницама је већи- појаснио је премијер.

Он је нагласио да ће због појединих дјелова, гдје се зараза није у потпуности смирила, нека ограничења и даље остати на снази. Токио би задржати ограничења везана за број гледалаца на спортским такмичењима и концертима.

За сада је било допуштено максимално 5.000 гледалаца, а Влада је јуче допустила горњу границу од десет хиљада гледалаца за округе који више немају ванредно стање. Гледаоцима из иностранства је већ раније забрањено присуство на такмичењима, први пут у историји Олимпијских игара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:54