руски брод Москва / - фото: Скриншот
16/05/2022 u 18:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Украјина: Имамо поруке руских војника прије потапања ратног брода Москве

После потонућа Москве нико није видио вођу Црноморске флоте адмирала Игора Осипова, а Кремљ негира да је погинуо на броду

Украјинска војска тврди да посједује аудио снимак последњих тренутака пред потапање руског ратног брода Москва, главне крстарице Црноморске флоте, преноси Индекс ХР.

На снимку се види како члан посаде у паници дозива помоћ и каже да је брод два пута погођен и да је нагнут у страну.

Русија каже да је брод потонуо 14. априла након експлозије муниције, док украјинске власти тврде да су га погодиле ракете Р-360 Нептун, пише Дејли мејл.

После потонућа Москве нико није видио вођу Црноморске флоте адмирала Игора Осипова, а Кремљ негира да је погинуо на броду.

„Прекинута је комуникација са мостом. Брод се нагиње".

На снимку се види како члан посаде говори тегљачу, који је изгледа притекао у помоћ, да је Москва нагнута у страну и да има двије рупе од граната испод површине мора.

- Комуникација са мостом је прекинута. Брод се нагиње. Нагиб је 30 степени. Не можемо да га помјеримо. Покушаћемо да спасимо посаду - наводно је рекао један члан посаде.

На снимку са чамца за спасавање у близини Москве види се и да му је оштећена лијева страна и да пламен долази са потпалубља.

Руски званичници су прошле недеље саопштили да је адмирал Осипов у борбеној позицији и да за сада не може да се појави у јавности. 49-годишњи Осипов се није појавио на паради поводом Дана побједе, иако се очекивало да ће присуствовати том догађају.

Украјина је првобитно рекла да је ухапшен након потонућа Москве. Русија је до сада признала само једну смрт након потонућа крстарице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:29