Украјинске вјежбе / - Министарство одбране Украјине
13/08/2021 u 18:17 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Украјинци вјежбали заузимање Крима и Донбаса

Украјински медији су писали да ће амерички специјалци мјесец дана вјежбати са украјинским колегама десантирање група у позадини противника и евакуацију рањених. Управо специјалне јединице би требале бити ударна снага украјинске армије у повратку Донбаса и Крим

На пет војних полигона широм Украјине се завршавају маневри чији је циљ, кажу највиши руководиоци у Кијеву, да припреми земљу против евентуалне агресије Русије, пишу Новости.

Поред војске учествовала је и полиција и припадници Министарства за ванредне ситуације.

У Кијеву тврде да је то био и одговор на руско-бјелоруске стратешке вјежбе ,,Запад 2021,,. Министар одбране Украјине Андреј Таран је изјавио да Украјина мора бити спремна да се брани од руске агресије. Знатно конкретнији је био Сергеј Никифоров портпарол председника Зеленског који је објаснио да вјежбе имају задатак да се припреме јединице за ,,повратак привремено окупираних територија Донбаса и Крима,,. Због тога се по ријечима Никифорома војска припрема на копну, мору и ваздуху.

Украјински медији су писали да ће амерички специјалци мјесец дана вјежбати са украјинским колегама десантирање група у позадини противника и евакуацију рањених. Управо специјалне јединице би требале бити ударна снага украјинске армије у повратку Донбаса и Крима.

­На Црном мору се већ одржавају међународни маневри ,,Дајв-2021” у којима учествују поред украјинских војно-поморских снага и представници Грузије, Бугарске, Азербејџана, Румуније и САД. У Виницку област су два војна транспортера довезла америчке специјалце.

На полигону Широки Лан у Николајевској области као и на острву Змејном у Црном мору председник Зеленски је гледао како се домаћи ПВО супроставља непирјатељском нападу из ваздуха. Украјинци су на тој вежби користили и беспилотне летилице ,,Бајрактар ТБ2,, које су купили од Турака. На тој вежби украјинске оклопне јединице су ослободиле више насељених пунктова који су до тада били ,,окупирани,,.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:46