Застава Израела / - Википедија
16/03/2022 u 06:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Украјинцима забрањен улазак у Израел без посебне дозволе

Дипломатско представништво је нагласило да је за улазак у Украјинце потребно да се пријаве и добију посебну дозволу Министарства унутрашњих послова Израела, која се под одређеним условима даје приоритетним категоријама грађана

Израел ће моћи да прими највише пет хиљада Украјинаца и то само уз посебну дозволу и неће пуштати избјеглице, наводи се на сајту украјинске амбасаде у земљи.

Дипломатско представништво је нагласило да је за улазак у Украјинце потребно да се пријаве и добију посебну дозволу Министарства унутрашњих послова Израела, која се под одређеним условима даје приоритетним категоријама грађана.

„Долазак у Израел и укрцавање на летове подлијежу претходној дозволи израелског Министарства унутрашњих послова“, наводи се у публикацији.

Ограничења ће утицати и на украјинске туристе.

Особе које покушавају да уђу у Израел у статусу туриста не могу несметано да уђу у земљу“, саопштило је министарство.

Шеф канцеларије Володимира Зеленског  Андриј Јермак критиковао је одлуку израелског руководства, назвавши је стварном суспензијом безвизног режима између земаља.

„Сматрамо суспензију безвизног режима и увођење система електронских дозвола Министарства унутрашњих послова за улазак у Израел за грађане Украјине непријатељским кораком који захтијева хитну корекцију“, написао је Јермак на Фејсбуку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:25