Монт Еверест / - SHUTTERSTOCK
14/05/2022 u 18:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Украjинка на Монт Евересту како би „показала непобједивост духа своjе земље“

Рат jе уништио снове милиона људи. Некима jе сан био да се попну на Еверест, али то се неће догодити у 2022 -написала jе на Инстаграму

Украjинка Антонина Самоилова ове се недеље попела на Монт Еверест у склопу експедициjе чиjи jе циљ био показати "непобједивост украjинског духа".

- Нажалост, ове године ниjе било украjинских експедициjа на Еверест. Рат jе уништио снове милиона људи. Некима jе сан био да се попну на Еверест, али то се неће догодити у 2022 - написала jе на Инстаграму.

И додала: „Али, сматрам да би се украjинска застава требала виjорити на врху наjвише планине на свијету, поготово ове године! Као симбол непобедивости духа, снаге вере и националног карактера“.

Нада се да ће њен подухват подићи морал њеним сународницима и предсједнику Володимиру Зеленском, казала jе за хималаjске новине, преноси Н1.

Њен отац и брат боре се против Руса, казала jе, те додала да вјеруjе да ће Украjина из рата изаћи као побједник.

Самоилова, коjа води ресторан са своjим партнером у Киjеву, попела се на многе од наjвиших свјетских планина, према подацима с њене интернет странице. Одлука о пењању на Еверест донијета jе у последњем тренутку, казала jе за Еверест Цхроницле.

Украjинска алпинисткиња "освоjила jе врх у рано уjутро у четвртак. Претходну jе ноћ провела у Кампу 2 те jе сигурно стигла у базни камп", рекао jе Кимлал Готам, официр за везу непалске владе за дпа у базном кампу Монт Евереста.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:29