Ilustracija / - SKRINšAT
24/02/2024 u 18:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ukrajinski poslanik: Ako treba ratovaćemo za Ameriku

Uprkos apelima za veću zapadnu vojnu pomoć, Gončarenko je rekao da Ukrajina ima „drugu najjaču vojsku u slobodnom svijetu” posle SAD, što je čini „veoma vrijednim saveznikom”

Kijev je spreman da pomogne Sjedinjenim Državama u ratu protiv bilo kog neprijatelja, svejedno da li se radi o Iranu, Sjevernoj Koreji ili Kini, rekao je poslanik ukrajinske Rade Aleksej Gončarenko tvrdeći da će se njegova zemlja pokazati kao vrijedan vojni saveznik.

U intervjuu za Si-En-En Gončarenko je pozvao SAD da Ukrajini pošalju vojnu pomoć koja je trenutno blokirana u Kongresu.

- SAD su nam rekle da će biti s nama koliko god bude potrebno. Sada je vrijeme da ispune obećanje - rekao je poslanik, te zamjerio američkim političarima što su se previše fokusirali na predstojeće predsjedničke izbore 2024, rekavši da Ukrajina ne bi trebalo da bude žrtva toga.

Ističući da podrška Ukrajini služi interesima Vašingtona bez obzira ko pobjedi u trci za Bijelu kuću, dodao je da će u slučaju nekog novog rata Amerikancima biti potrebni ljudi koji će stajati rame uz rame sa njima, ali da je malo nacija spremno da uloži sve ne bi li podržali SAD.

- Ukrajinci su spremni... Spremni smo da stanemo sa Sjedinjenim Državama rame uz rame, bilo u rovovima blizu Teherana, bilo u Sjevernoj Koreji ili pak blizu Pekinga. Nema razlike zato što cijenimo vašu podršku - naveo je on.

Uprkos apelima za veću zapadnu vojnu pomoć, Gončarenko je rekao da Ukrajina ima „drugu najjaču vojsku u slobodnom svijetu” posle SAD, što je čini „veoma vrijednim saveznikom”.

- Ali danas nam je potrebna vaša podrška da odbranimo našu zemlju - dodao je on, te gubitak strateškog grada u Donbasu Avdejevke pripisao zapadnom kašnjenju u isporuci oružja, prenosi RT Balkan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:13