/ - SKRINšAT
27/11/2022 u 15:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ukrenergo: U Kijevu pao snijeg, temperatura oko nule, na snazi restrikcije struje

Proizvođači električne energije i dalje nisu u mogućnosti da obezbijede potpuno snabdijevanje električnom energijom nakon ruskih raketnih napada

U Kijevu je pao snijeg, temperatura je danas oko nula Celizijusovih stepeni, a milioni ljudi u ukrajinskoj prijestonici i okolini suočeni su sa restrikcijama u snabdijevanju električnom energijom i centralnim grijanjem izazvanim ruskim vazdušnim napadima.

Hladno vrijeme postepeno povećava energetske potrebe potrošača, a rad na popravci pogođenih elektroenergetskih objekata je u toku, saopštio je operater Ukrenergo.

Proizvođači električne energije i dalje nisu u mogućnosti da obezbijede potpuno snabdijevanje električnom energijom nakon ruskih raketnih napada u srijedu i nemaju drugog izbora osim da štede energiju uvođenjem restrikcija, navodi se u saopštenju.

-Režim restrikcija potrošnje je i dalje na snazi zbog deficita kapaciteta, koji trenutno iznosi oko 20 odsto- naveo je Ukrenergo na Telegramu.

Zelenski je sinoć rekao da postoje restrikcije električne energije u 14 od 27 ukrajinskih regiona.

Restrikcije utiču na više od 100.000 potrošača u svakom od regiona, kazao je on.

Pogođeni regioni uključuju prijestonicu Kijev i susjedni region.

-Ako se potrošnja poveća uveče, isključenja mogu biti povećana- istakao je Zelenski u noćnom video-obraćanju, ponovivši apel građanima da štede struju.

Prognostičari očekuju nastavak snežnih padavina u Kijevu do sredine nedelje, a temperature bi trebalo da ostanu ispod nule Celzijusovih stepeni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:00